maandag 26 september 2016

Maandag 26 september: DEKKING

Deze avond ging een groep studenten van Helicon Helmond mee op excursie. Zij volgen de keuzemodule Wildlife. Na een korte introductie liepen we het gebied in. Het was vooral erg rustig. Geen geburl of niks te horen. Van voorbijgangers kregen we te horen dat de roedel bij de wildtoren stond. Net voordat we het raster uit wilden wandelen werd het eerste hert, het 14 jarige hert, gespot tussen het struikgewas bij de Slenk. Zo gaaf dat ineens de hele groep stil is en naar dat adembenemende dier zit te staren terwijl het dier ons ook in de gaten hield [foto's Lia Oosterwijk].



Langzaam aan liepen we verder richting de wildtoren. Nog voor de grenskerk werd door het raster het volgende mannetje gespot. Ook werd het eerste geburl gehoord. Nog niet heel spectaculair maar zeker voor degene die het geluid nog nooit gehoord had een hele ervaring. Hoewel het mannetje er prachtig bijstond werd duidelijk dat er bij de wildtoren meer te zien viel.



Na een korte uitleg konden we de herten bewonderen vanaf de toren. Ze stonden echt vol in beeld, waardoor iedereen goed het verschil tussen herten en hindes kon zien. Ook werd er nog wat geburld en als kers op de taart vond er ook nog een dekking plaats. Daarna keerde de rust snel terug en begon de tijd ook mee te spelen waardoor besloten werd terug te lopen. Vlak voordat het echt donker werd liepen we het gebied uit terugkijkend op een mooie excursie.

Lia Oosterwijk
Frans Boonen

Ook nog een foto van Patrick van den Brakel van de parende herten.