zondag 20 september 2015

Zondagochtend 21 september: grote bok

Ook vanmorgen was er weer een hele groep van ruim 25 personen waaronder verschillende kinderen om de edelherten te komen bewonderen. Het weer was prachtig en je kon bij de Daatjeshoeve al af en toe het geburl horen. Onderweg wat verteld over het raster en het onderhoud, de sponswerking van het Weerterbos, over bosranden en vlinders en over inscharingen met koeien van boeren. Bij de uitkijktoren aangekomen was er  wel geburl te horen maar geen hert te zien! Het was nog een beetje mistig, de opkomende zon zorgde voor een mooi landschap maar wel met veel tegenlicht zodat het moeilijk was om iets te zien [foto Leo Kuijpers].




Na een kwartiertje  een hert helemaal achteraan gespeurd maar tegen de tijd dat iedereen wist waar ze moesten kijken was hij al weer in het bos verdwenen. Wel de zwarte ooievaar gezien maar ook door het tegenlicht was die moeizaam waar te nemen. En dan in de verte zien we ineens het water opspatten, de hele kudde hindes met het plaatshert. Een beeje ver weg maar met de verrekijker goed te zien.



En net voordat we gaan teruglopen komt er nog een grote bok van links uit het bosje op zo'n 50 meter voor de toren langs lopen, zijn prachtige gewei duidelijk showend en af en toe liet hij een luid geburl horen [foto Marian Budding]. Prachtig!

Leo Kuijpers