dinsdag 23 september 2014

Dinsdag 23 september: paring

Met een flinke groep met een stralend zonnetje het Weerterbos in. Meteen blijkt dat de muggen actief zijn [denk aan muggenstift]. Van geburl is niets te horen, bij de Brensbrug idem: geen geburl en geen herten. Richting Grashut de eerste burl te horen, eindelijk en al snel worden ook de eerste herten gezien.
Op de wildtoren bij de Grashut is duidelijk dat het plaatshert de leiding heeft over alle hindes [met kalveren]. In de directe nabijheid zijn eigenlijk alle andere herten te vinden. Alhoewel op deze avond weinig spectaculaire acties te zien waren, bleek eerder op de avond wel een paring te hebben plaatsgevonden en vastgelegd [foto Patrick van den Brakel].














Overigens weet het publiek de wildtoren tegenwoordig prima te vinden. Naast de excursiegroep waren op deze dinsdagavond nog een 25-tal bezoekers [foto Rene Hermens].


De herten verbleven overigens bijna allemaal in de directe omgeving van de hindegroep bij de Grashut, Burlend en imponerend om te laten weten dat ook zij nog aanwezig zijn. Natuurlijk had het plaatshert verreweg de grootste mond [foto Henk Heijligers]














Voor de komende dagen kan dat wel het een en ander op gaan leveren, waar twee herten vechten om een hinde, loopt de derde er ras mee heen.....

Henk Heijligers